1. června 2010

Řecký salát se sýrem a olivami

1 hlávkový salát, 300 g salátové okurky, 250 g rajčat, 150 g tvrdého sýra, 100 g sterilované černé olivy, 75 g cibule zelenačky, 1 lžíce sekané pažitky
na zálivku : 2 lžíce vinného octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, trochu oregana
Opraný hlávkový salát natrháme nebo nakrájíme na větší kousky a upravíme na talířky, přidáme na osminky nakrájená rajčata, na půlkolečka nakrájené salátové okurky, posypeme nahrubo strouhaným sýrem, ozdobíme černými olivami bez pecek, posypeme na proužky krájenou cibulí a rozsekanou pažitkou. Salát přelijeme dobře rozšlehanou zálivkou z octa, olivového oleje, soli, pepře a oregana.

Žádné komentáře:

Okomentovat