1. června 2010

Ovocný salát v grapefruitové míse

1 velké zelené jablko, 1 červený grapefruit, 1 pomeranč, 2 lžíce medu,máta nebo meduňka na ozdobu
Grapefruit důkladně omyjeme a vodorovně rozpůlíme. Opatrně vybereme dužniu a snažíme se nepoškodit slupku. Vydlabané půlky vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mrazničky. Mezitím oloupeme pomeranč a rozdělíme na dílky. Jablko oloupeme, vyřízneme jádřinec a dužninu pokrájíme na kostičky. Vložíme do porcelánové mísy, zakápneme medem, zakryjeme dílky pomeranče a kousky grapefruitu, přikryjeme a necháme v chladničce rozležet. Před podáváním rozdělíme ovocný salát do vydlabaných půlek grapefruitu, které nám poslouží jako svérázné misky a ozdobíme lístky máty nebo meduňky. Podáváme jako skvělý dezert v horkých letních dnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat