3. června 2010

Jarný dyňový salát s makovým dresingem

700 g dyne nakrájené na kostky), 100 g červených cherry rajčat, 100 g žlutých cherry nebo hruškových rajčat, 300 g artyčokových srdíček z konzervy (nemusí být), 300 g míchané listové zeleniny (mladý špenát, salát, rukola, endivie, červená čekanka, polníček atd.), 1 cibule (nejlépe červená, nakrájená na proužky), 50 g  piniových oříšků, 50 g  loupaných pistáciových oříšků, sůl, pepř
makový dresink : 6 lžic  panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa (nebo i jiného),1 lžíce čerstvé citronové šťávy, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce medu,1 prolisovaný česnek, mák (podle chuti)
Salát : Dýně, nakrájená na kostky, osolená a opepřená, se nejdříve upeče v troubě do měkka, a nechá se vychladnout. Ve velké salátové míse se pak všechny ingredience smíchají dohromady spolu s dresinkem a může se servírovat ).
Dresink : Vše se smíchá dohromady v jakékoliv skleničce (třeba od marmelády) s víčkem, protřepe se, a smíchá se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat