3. června 2010

Caesarův salát

2 římské hlávkové saláty, 1 bageta, 1/4 hrnku hoblin čerstvého parmazánu, 2 lžíce jemně strouhaného parmazánu, 8 sardelí, 2 stroužky česneku, 2 lžíce dijonské hořčice, po jedné lžičce kaparů, worcesterské omáčky, vinného octa, čerstvá šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, olivový olej, čerstvě mletý pepř, sůl

Salát operte a nechte usušit, serdelky vymáčejte ze soli a vejce na čtvrt minuty povařte. V míse rozetřete polovinu sardelek s vychlazenými vejci plus hořčicí, worcesterem, octem, citronovou šťávou, nastrouhaným parmazánem. Dochuťte pepřem a solí. Za stálého šlehání postupně po kapkách přilejte půl hrnku oleje. Hotový dresink nechte zchladit a odležet. Poté připravte krutonky - nakrájejte bagetu na kostičky a orestujte na dvou lžících oleje s utřeným česnekem. Salát natrhejte na větší kousky do mísy, přidejte zbytek pokrájených sardelek, nasekané kapari a hobliny parmazánu. Opatrně promíchejte. Před podáváním zalijte dresinkem a přidejte krutony.

Žádné komentáře:

Okomentovat