20. ledna 2010

Zeleninová Farandola

hrst čerstvého zeleného hrášku., hrst naklíčeného munga., hrst zelených fazolek., 1/2 květáku., svazek zelených cibulek., 2 mrkve., cuketa., brokolice., červená paprika., 3 malé nové brambory., 60 g másla., sůl., pepř., 
Mrkve, cuketu a brambory nakrájíme na silnější tyčinky. Květák rozebereme na růžičky, zelené cibulky a papriku nakrájíme na nudličky. V několika kastrolech budeme vařit zeleninu odděleně ve vodě osolené špetkou soli. Zelenina má být po uvaření lehce křupavá. Po uvaření ji propláchneme pod studenou vodou, dáme okapat a uložíme stranou. Před podáváním rozpustíme na pánvi máslo s kapkou vody a na něm opečeme veškerou zeleninu. Při opékání ji třeba zeleninu míchat. Horkou zeleninu rozdělíme na větší mísu a střídáme barvy. K salátu podáváme bílý chléb, toasty nebo brambory vařené v páře.
Rada: Farandolu můžeme podávat jako výtečnou dietní přílohu k minutkám.

Doporučené nápoje: Lehká stolní vína, minerálka s citronem.

Žádné komentáře:

Okomentovat