23. ledna 2010

Sardelové kuličky

2 brambory., konzerva sardelek., 100 g šalotek nebo mladých cibulek., oříšek másla., vejce., 150 g hladké mouky., 3 snítky petržele., olejová lázeň., pepř.,
Brambory oškrabeme a dáme vařit do hrnce s vodou bez soli, abychom z nich mohli udělat kaši. v jiném kastrolu rozpustíme máslo, šalotky najemno usekáme zesklovatět na rozpuštěném másle. Mouku prosijeme, přidáme vejce, přilijeme vodu a zamícháme, dokud nevznikne homogenní těsto. Dáme stranou a necháme odpočinout. Jemně rozmixujeme nebo nastrouháme brambory a pyré smícháme se šalotkami. Přidáme sekanou petrželku a rozmačkáme sardelky. Hojně opepříme. Z připravené bramborové hmoty tvoříme kuličky. Kuličky obalíme v mouce, namočíme do těsta a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme teplé.
Rada: Kuličky můžeme podávat samostatně nebo k aperitivu. Brambory nesolíme, sardelky bývají dostatečně slané.


Doporučené nápoje: Punč, stolní víno, čaj, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat