22. ledna 2010

Banánový krém po havajsku

3 banány., šťáva z jednoho citronu., dl kokosového mléka., 3 PL cukru., sáček vanilkového cukru., PL kukuřičného škrobu., 1 nebo 2 PL strouhaného kokosu., několik PL šlehačky (ve spreji)., 
Oloupeme banány a nakrájíme je na kolečka. Zalijeme je trochou citronové šťávy. vložíme je do kastrolu a zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme na mírném ohni, dokud kolečka banánů nezměknou. Potom přidáme cukr, vanilkový cukr a banány rozmačkáme na hladký krém. Kukuřičný škrob rozředíme v 1/2 sklenice vody. Směs vmícháme do banánového krému a mícháme dřevěnou vařečkou (nebo metlou) na mírném ohni, dokud krém nezhoustne. Banánový krém rozdělíme do pohárů. Necháme vychladnout a potom uložíme do chladničky. Před podáváním posypeme poháry strouhaným kokosem a ozdobíme šlehačkou. 
Rada: Aby krém byl dokonale hladký, můžeme změklé banány rozmixovat. Kokosové mléko zakoupené v kokosu nám umožní ušetřit čas. Při otvírání kokosu dáme pozor, abychom mléko nevylili. Mléko si ovšem můžeme připravit sami. Strouhaný kokos namočíme do mléka a scedíme.
Obměna: Rychlejší způsob jak připravit méně kalorický vydatný banánový krém: v mixéru smícháme oloupané banány s vlažným vanilkovým pudinkem a podáváme vychlazené. 


Doporučené nápoje: Voda, ovocný džus nebo jemné bílé víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat