19. ledna 2010

Dietní tvarohový moučník

250 g nízkotučného tvarohu., 3 vejce., 3 PL hladké mouky., 70 g moučkového cukru., 1 nebo 2 PL tekutého karamelu., 0,5 kg třešní., 1 nebo 2 špetky skořice.,
Třešně omyjeme a vypeckujeme. vložíme je do velké mísy, která se hodí do mikrovlnné trouby, nebo do několika menších misek. V jiné míse rozšleháme celá vejce a zaprášíme cukrem. Jakmile vznikne bílá pěna, zaprášíme moukou, přidáme tvaroh a dobře promícháme. Nakonec přilijeme karamel a přidáme špetku skořice. Krém nalijeme na třešně. Mísu nebo misky vložíme do mikrovlnné trouby a pečeme na maximum 5 minut bez přiklopení. Moučník podáváme vlažný.
Obměny: 1., Třešně nahradíme různobarevnými a chuťově odlišnými druhy ovoce: jahodami, kiwi, hruškami nebo meruňkami. Použijeme-li meruňky, nahradíme skořici KL mandlového prášku. 2., Nedržíme-li právě přísnou dietu, nahradíme nízkotučný tvaroh tvarohem se 40% tuku. 3., Držíme-li velmi přísnou dietu, můžeme nahradit cukr umělým sladidlem. Místo hotového karamelu, který je na přísnou dietu velmi sladký, rozmícháme vanilkový extrakt s několika kapkami teplé vody. Chuť zůstane stejná, ale kalorií je méně!

Doporučené nápoje: Voda nebo bílé víno.

Žádné komentáře:

Okomentovat