21. ledna 2010

Míchaná vejce s krevetami

8 vajec., 2 PL smetany., 200 g předvařených vyloupaných krevet., několik celých krevet na ozdobu., 50 g másla., 4 krajíčky toastového bílého chleba., sůl., pepř., paprika., 
Máslo dáme do misky s kulatým dnem a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě nařízené na maximum. Misku vyjmeme z trouby. Rozklepneme do ní vejce a ušleháme je metlou nebo elektrickým šlehačem. Osolíme, popepříme a přidáme špetku papriky. Znovu ušleháme a vrátíme do trouby nařízené na maximum na 1 minutu. Znovu vyjmeme misku z trouby a rozšleháme, abychom rozmělnili vaječné hrudky. Tento postup, to je vaření a šlehání, zopakujeme ještě třikrát. Po čtyřech minutách vaření vrátíme misku do trouby na 30 vteřin na maximum, poté ji opět vyjmeme a obsah rozšleháme. Přidáme krevety a vrátíme do trouby na 30 vteřin na maximum. Ještě jednou šleháme vejce s krevetami, a přiléváme smetanu. Směs bude mnohem hladší. Podáváme s krajíčky opečeného toastového chleba. Zdobíme celými krevetami.
Rada: Tento pokrm lze podávat s křupavým hlávkovým nebo křehkým salátem. Jídlo zakončíme moučníkem, kterým může být například závin. Míchaná vejce lze uchovat v teple půl hodiny v klasické vodní lázni, v níž není vroucí voda.
Obměna: Krevety můžeme nahradit tygřími krevetami, které  nakrájíme na kousky. Je to poněkud nákladnější pokrm, ale vynikající! Krevety se dají koupit předvařené.

Doporučené nápoje: Suché bílé víno, vinný střik, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat