19. ledna 2010

Kuřecí stehýnka po tyrolsku

4 kuřecí stehna., 4 rajčata., 200 g mozzarelly., 0,5 dl olivového oleje., 4 tenké plátky šunky.,
Marináda: šťáva ze dvou citronů., 1/2 KL prášku tandoori nebo jiného lehce pálivého koření., 1/2 KL kurkumy., 1/2 cibule., 3 stroužky česneku., PL worcesteru., KL tabasca., 0,5 dl oleje., sůl., pepř.,
Kuřecí stehna očistíme, uložíme je do nádoby, poprášíme kurkumou a tandoori, zalijeme citronovou šťávou, přidáme nasekaný česnek a cibuli, ochutíme worcesterem a tabascem, osolíme, opepříme, přilijeme olej a promícháme. Necháme marinovat alespoň 24 hodin v chladničce. Rajčata ve spodní části seřízneme a lžičkou vydlabeme dužinu. Mozzarellu nakrájíme na kostičky, naplníme jimi vydlabaná rajčata, mírně osolíme, opepříme a zalijeme trochou olivového oleje. Těsně před podáváním necháme kuřecí stehna okapat a grilujeme je za občasného potírání marinádou. Rajčat dáme na 10 minut do trouby. Grilovaná kuřecí stehna podáváme s rajčaty s mozzarellou. Stehna na povrchu obložíme plátky šunky, které jsme osmahli na pánvi.
Rada: Kuřecí stehna je třeba dlouho marinovat. Labužníci mohou do marinády přidat špetku kayenského pepře, aby zvýraznili chuť. Podle tohoto receptu lze připravit i barbecue.

Doporučené nápoje: Rulandské bílé, pivo, minerálka.

Žádné komentáře:

Okomentovat