Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kostičky,dáme dusit s troškou oleje do kastrolku do poloměkka, podlijeme trochou vody. Do většího kastrolu cca 5 l dáme pokrájenou cibulku, olej a osmahneme do zlatova, potom přidáme nakrájenou na kousky papriku, trochu podusíme a potom přidáme na kousky nakrájenou cuketu.Zamícháme, 4 minuty podusíme a potom přidáme ostatní ingreidence a dusíme cca 30-45 minut.Nakonec přidáme cukr a do poloměkka podušenou mrkev.Směs dáme do skleniček a necháme 7 minut sterilizovat. Omáčka je velmi chutná, hodí se dobře do guláše, na špagety, do fazolové omáčky a pod maso.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
19. července 2010
Zeleninová omáčka cuketová
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat