19. července 2010

Chilli con carne Mexicano

800 g zadního hovězího masa, sůl, 5 lžic oleje, cibule, 1/4 lžičky koření chilli, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/8 l vína, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu, 400 g sterilizovaného hrášku (nebo vařených bílých fazolí), 100 g strouhaného sýra, 4 sladkokyselé okurky, 4 sterilizované kapie

Maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm, naklepeme, nakrájíme na úzké proužky a osolíme.Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření chilli, sladkou mletou papriku, zcela krátce osmahneme,přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme,až pustí vlastní šťávu. Podlijeme částí vína, zmírníme teplotu a dusíme doměkka.Během dušení podle potřeby podléváme dalším vínem. V polovině dušení přidáme nakrájené rajčata, protlak a kečup,ke konci hrášek a omáčku necháme zhoustnout. Podáváme s chlebem nebo s opečenými brambory. Na talířích posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme vějířkem okurky a na proužky nakrájenou kapií. Místo chilli můžeme použít 2-3 feferonky, které dusíme s masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat