Maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm , naklepeme, nakrájíme na úzké proužky a osolíme.Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření chilli, sladkou mletou papriku, zcela krátce osmahneme,přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme,až pustí vlastní šťávu. Podlijeme částí vína, zmírníme teplotu a dusíme doměkka.Během dušení podle potřeby podléváme dalším vínem. V polovině dušení přidáme nakrájené rajčata, protlak a kečup,ke konci hrášek a omáčku necháme zhoustnout. Podáváme s chlebem nebo s opečenými brambory. Na talířích posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme vějířkem okurky a na proužky nakrájenou kapií. Místo chilli můžeme použít 2-3 feferonky, které dusíme s masem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
19. července 2010
Chilli con carne Mexicano
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat