20. července 2010

Plněné papriky trochu jinak

tlustostěnné kápie větší (čím tlustší tím lepší), na barvě nezáleží , mleté maso, česnek, kmín, cibule, vejce, červená paprika,c hilli, sojová omáčka, petržel, oregáno ,mléko, sůl, pepř
Připravíme klasickou směs mletého masa: 2500g mletého, přidáme 2 až 3 nadrobno nakrájené cibule, 4 utřené stroužky česneku se solí, špetku červené papriky, kmínu a dle chuti chilli a pepře, oregána a petržele, rozmícháme trochu sojové omáčky v 1dl mléka a přilejeme, takto vzniklou směs řádně promícháme a napěchujeme do 4 připravených paprik, zbavených jadřinců. Dáme péct do rozpálené trouby, lehce podlijeme vývarem, zhruba na půl hodiny, prohlížíme po 10 minutách a otáčíme, je možno po té dopéci grilem, cca. 5 min. Podáváme s ryží, americkými brambory, nebo klasicky s rajskou omáčkou a knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat