20. července 2010

Kus-kus plněný paprikami

200 g kus-kus, 4 papriky, sušená rajčata, 100 g mletého masa, středně velká cibule, máslo, smetana na vaření, 50% Eidam nastouhaný, oregano, bazalka, bílý pepř
Očistíme papriky a zbavíme je jadřinců, cibuli najemno nakrájíme a na rozehřátém másle osmažíme do sklovata, přídáme mleté maso a promícháme, v čistém hrnci zalijeme kus-kus vařící vodou (2x tolik vody než kus-kusu) a přiklopíme na 5 min. Na panev osmažené maso posypeme bílým pepřem a přilijeme 1dl smetany, dokořeníme oreganem a bazalkou a nechame chvili vařit. Z nabobtnalého kus-kusu, pokud je tomu třeba, slejeme zbylou vodu a přímísíme do masa se smetanou a odstavíme z ohně. Směsí naplníme papriky a na vrch přidáme nastrouhaný Eidam. Do předehřáte trouby vložíme na 25 min. zapéct. Podáváme s přílohou dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat