23. července 2010

Zapečený mořský jazyk

400 g filetu z mořského jazyka, 2 lžíce citrónové šťávy, 500 g špenátu, špetka mletého muškátu, špetka pepře, sůl, 1 banán, 1/8 smetany, 100 g strúhaného sýra
Kousky ryby omyjeme, pokapeme citrónem. Špenát přebereme odkrojíme stopky. Na 5 minut jej vložíme do vařící osolené vody. Když listy zavadnou necháme je na sítu vychladnout a dobře vymačkáme. Ohnivzdornou nádobu vymastíme a vložíme špenát, okořeněný špetkou muškátu a osolíme. Kousky ryby volně srolujeme, položíme na špenát, posypeme solí a pepřem. Pečeme uprostřed horké trouby. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka. Do smetany vmícháme sýr. Formu vyjmeme z trouby, banán rozložíme na rybu, zalijeme smetanou a necháme zapéct.

Žádné komentáře:

Okomentovat