19. července 2010

Vepřová panenka v rajčatech

400 g vepřové panenky, 600 g rajčat, cibule, 1 malá feferonka, drcený pepř, zelená petrželka, bazalka, sůl, olej

Rajčata krátce spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli , pokrájíme ji nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. K cibulovému základu přisypeme rajčata, nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, podusíme do mírného zhoustnutí a vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Panenku osolíme, opepříme, opečeme ze všech stran na pánvi, přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě asi ještě 15-30 minut dopékáme. Maso nakrájíme na dílky a přelijeme omáčkou. Jako přílohu zvolíme brambory nebo těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat