23. července 2010

Sekaná plněná špenátem

600 g mletého masa, 1 tvrdší žemle, 3 cibule, 1 kg čerstvého špenátu, vejce, 2 lžíce strouhanky, 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 250 ml mléka, 250 ml vývaru, sůl, pepř

Špenát očistíme,opereme a listy krátce povaříme v osolené vodě. V míse promícháme mleté maso s 1 nadrobno pokrájenou cibulí, namočenou a vymačkanou žemlí a vejcem. Hmotu osolíme a okořeníme. Rozetřeme ji na pomoučenou fólii. Sýr nakrájíme na kostičky, promícháme asi s třetinou vařeného špenátu, dáme na maso a opatrně zavineme. Šišku  položíme na pekáček vypláchnutý studenou vodou a upečeme do zlatova.  Mezi tím umícháme  z másla a mouky světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a vývarem a krátce povaříme. V horké omáčce rozpustíme zbylý sýr. Podle chuti ještě přisolíme a okořeníme. Zbylou cibuli necháme zesklovatět. Přidáme špenát a dusíme jej doměkka. Sekanou pečeni nakrájíme na plátky. Podáváme se špenátem a vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat