23. července 2010

Salát z čínského zelí

1/2 většího čínského zelí, 2-3 lžíce octa, 2-3 lžíce cukru,sojová omáčka, olej, strouhaný sušený zázvor 1-3 lžičky, mleté čili špetka, sušená bazalka lžička (nebo dvojnásobné množství čerstvé), mletý kardamom půl lžičky, mletá fagara (sečuánský pepř) větší špetka (není nutno), sůl špetka, olivy 2 ks nakrálené na tenké plátky 
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme (můžete přidat nakrájené olivky) a necháme odležet v chladničce. Zálivka:  Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat