20. července 2010

Kuřecí směs v alobalu

600 g kuřecího masa, 8 středních brambor, velkou cibuli, zakysaná smetana, pepř, kmín, olej,1 paprikový lusk, 1 rajče, kousek zelené okurky, sůl

4 čtverce alobalu 40x40 centimetrů vymastíme olejem.  Také dáme rozehřát troubu na 200°C. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, poklademe střed alobalu, osolíme a okmínujeme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme je a opepříme a dáme na brambory. Papriku očistíme, vyloupneme jádřinec a nakrájíme na kostičky asi 1x1 centimetr a dáme na maso. Cibuli očistíme, nakrájíme na půlkolečka a dáme do alobalu, navrch dáme asi 2 lžíce zakysané smetany. Nakonec dáme nahoru kousek másla a uzavřeme alobal. Pro jistotu můžeme ještě zabalit do druhé vrstvy alobalu. Pečeme asi 60 - 70 minut při 200°C. Ke konci pečení připravíme ozdobu: rajče nakrájíme na měsíčky a okurku nakrájíme na kolečka. Alobal otevřeme na talíři - vytvoříme z něj misku. Povrch směsi ozdobíme rajčetem a okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat