19. července 2010

Vepřové ragú s cuketou

½ kg vepřová plec, 1-2 cukety, 2 rajčata,cibule, 4 lžíce hrášku, 4 lžíce bílého vína, olej, sůl, tymián, bobkový list, mletý pepř, mletá paprika, kari, hladká mouka

Vepřovou plec naklepeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Vložíme je na drobně nakrájenou,na oleji zpěněnou cibuli,za stálého míchání osmachneme,osolíme a podlijeme několika lžícemi vody a podusíme. Po chvilce přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata,víno koření a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme hrášek. Cukety oloupáme,nakrájíme na kolečka silná asi 4 mm,osolíme je promneme a necháme stát na cedníku asi 10 min. Cukety usušíme v utěrce, postupně obalíme v koření a usmažíme po obou stranách na oleji.Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Žádné komentáře:

Okomentovat