23. července 2010

Rajčata plněné špenátem

2 červená rajčata, 200 g špenátu, 20 g cibule, 30 g tuku, 50 g sýru, 1/2 vejce, 0,2 černého pepře, 2 g soli
směs na zapečení : 1/2 vejce, 50 ml mléka
Do studeného tuku přidáme malé množství vody, sůl a dusíme s nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme očištěný, umytý a na plátky rozdělený špenát a dusíme do té doby, až se nám vypaří voda. Potom špenát smícháme s nastrouhaným sýrem, vejcem, pepřem a osolíme dle chuti. Rajčata umyjeme a ukrojíme vršek. Vydlabeme vnitřek, naplníme připravenou směsí a přikryjeme ukrojeným vrškem. Uložíme do nádoby a zapečeme. Hotové jídlo zalijeme směsí z čerstvého mléka a vejce a znovu zapečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat