19. července 2010

Rajská polévka s masem

500 g předního hovězího masa, máslo (olej), cibule, polohrubá mouka, sůl, jablko, bobkový list, sušená bazalka, nové koření, pepř, celá skořice, rajčatový protlak, citronová šťáva, cukr

Hovězí maso uvaříme, odebereme asi 2 dl vývaru a zbytek dokončíme jako nudlovou polévku. Na kastrolku zpěníme 2 lžíce másla (oleje) drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 lžíce polohrubé mouky a připravíme světlou jíšku. Rozředíme vývarem, provaříme přidáme špetku soli a 1 na oloupané a na kostičky nakrájené jablko. Okořeníme 2 bobkovými listy, 1/2 lžičkou sušené bazalky, 4 bobulkami nového koření a pepře a asi 2 cm celé skořice. Přidáme menší rajčatový protlak, zředíme vodou a osolíme, příp. přidáme trochu citronové šťávy nebo špetku cukru. Jedno až dvě rajčata drobně nakrájíme a přidáme do omáčky. Povaříme a podáváme s plátkem masa a kynutými houskovými knedlíky, posypeme nakrájenými mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat