11. března 2010

Vepřový gulaš

600 g vepřového masa,sůl,pepř,grilovací koření,40 g oleje,150 g žampionů,200 g tenkých párků,250 g sterilovaného leča
Gulášová šťáva : 50 g tuku, 100 g cibule,25 g hladké mouky,10 g mleté papriky,3 dl vývaru nebo vody,20 g kečupu,1 stroužek česneku,sůl,pepř,kmín,majoránka
Příprava gulášové šťávy: na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou, zarestujeme, zalijeme vývarem, promícháme, přidáme kečup, utřený česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku a vše dobře provaříme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, či nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme špetkou grilovacího koření a na horkém oleji orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony, na kolečka nakrájené párky, orestujeme, vložíme sterilované lečo, trochu prohřejeme, zalijeme předem přípravenou gulášovou šťávou a vše chvíli povaříme. Příloha: rýže, vařené brambory, bramborový knedlík, chléb, bílé a celozrnné pečivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat