11. března 2010

Hlávkové zelí s masem

100 g libového vepřového masa ,1/2 menší hlávky zelí, 1 pórek, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička vegety, sůl, 2 lžíce octa, olej na smažení
Na obalení : 1 bílek,1 lžička solamylu,voda na rozředění
Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájime na jemné nudličky a osmažíme je na pánvi s olejem. Hned zpočátku je trochu posolíme, aby pustilo vodu a rychleji změklo. Za stálého míchání smažíme asi 8 minut mělo by zůstat polosyrové. Na druhé pánvi osmažíme maso nakrájené na nudličky a rozmíchané se solamylem, bílkem a vodou. Smažíme na prudkém ohni do té doby, než maso zbělá. Pří míchání oddělujeme nudličky masa od sebe. Asi za dvě minuty, až bude maso hotové, smícháme se zelím. Pokud máme, tak přidáme pórek, šikmo nakrájený na dlouhé nudličky, dále okořeníme a pro zvýraznění chuti přidáme ocet. Směs promícháme a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat