11. března 2010

Chop suey aneb čína se zelím

400 - 600 g libového vepřového masa, 2 bílky, solamyl, 1/2 hlávky menšího zelí , 100 g bambusových výhonků ,mletý kmín, sůl, olej na smažení,směs koření "Chop suey" , sojová omáčka, 150 g pórek ,ocet
Libové vepřové (nebo kuřecí) maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Přendáme do misky a smícháme s bílky a lžící solamylu. Necháme chvíli odstát. Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájíme na jemné nudličky a osmažíme na oleji (5 lžíc) v pánvi (celkem asi 6-8 minut) - zelí musí zůstat polosyrové. Ihned zpočátku zelí okořeníme 1 lžičkou mletého kmínu a osolíme (1-2 lžičky), aby pustilo vodu a rychleji změklo. Cca po 2 minutách přidáme k zelí bambusové výhonky. Na druhé pánvi na oleji (5 lžíc) osmažíme na prudkem ohni připravené maso, až zbělá. Přidáme 1 vrchovatou lžičku směsi koření "Chop suey" a 3-5 lžic sojové omáčky. Dobře promícháme. Když je zelí i maso hotové, smícháme obsah obou pánví, přidáme nakrájený pórek a cca 4 lžíce octa. Směs prohřejeme, promícháme a dle chuti dosolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat