13. března 2010

Tenké Fanky

25 dkg mouky asi polohrubé,3,5 dkg sádla, Hery,1,5 žloutku,2 dkg cukru,1 balíček kypřícího prášku,
5 lžic kyselé smetany,25 dkg sádla na smažení
Do prosáté mouky rozdrobíme tuk a přidáme práškový cukr a kypřící prášek a přiléváme smetanu se žloutky. Důkladně rukama vypracujeme těsto. Srolujeme na válec asi 3 cm  v průměru. Přikryjeme utěrkou a necháme čtvrt hodiny odležet. Potom těsto pokrájíme na 18 kousků, které rozválíme na tloušťku 3 mm. Kolečkem je uprostřed trochu nařežeme. V rozpáleném sádle je smažíme do hodně světle růžova. Ještě teplé obalujeme v práškovém cukru s vanilkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat