11. března 2010

Hovězí po čínsku

4 plátky hovězího masa,1 cibule,5 mladých cibulí s natí,sůl
Marináda: 3 lžíce sójové omáčky,1 lžíce medu,1 lžíce cukru,1 lžíce oleje,3 lžíce jablečného džusu,šťáva z 1/2 citronu, 2 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžička zázvoru
Maso nakrájíme na menší kousky, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou. Zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce přes noc odležet. Poté maso osolíme, vložíme do rozehřáté trouby a pod pokličkou pečeme 15 minut. Snížíme teplotu a pečeme ještě 5 minut. Podáváme s rýží nebo brambory a se zeleninovým salátem. Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat