11. března 2010

Koložvárské zelí

hrnek ryže ,1 cibule ,0,5 kg kvašeného zelí (sterilizované zelí), 2 ks paprikovej klobásky , 1/2 kg vepřové maso, 2 ks zakysaná smotana, udená slaninka, sol, biele korenie
Uvariť jeden hrníček ryže. Bravčové mäso nakrájať na malé kocky asi 0,5 - 1 cm veľké. Osoliť a okoreniť bielym korením. Opražiť na udenej slaninke a cibulke až je mäkké. Kvasenú kapustu (kysané zelí) prepláchnuť na sítku vodou. Klobásky nakrájať na kolečka a tie ešte na štyri diely. Do remosky postupne dávať vrstvy: zelí, ryža maso, klobasa a znovu opakovať Navrch nanesieme vrstvu kysanej smotany a dáme zapiesť v remoske asi 45 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat