11. března 2010

Chalupársky pekáček

1 kg vepřové plece,2 lžíce sádla, nebo oleje,2 špekáčky, 2 cibule,4 stroužky česneku,1 menší cuketa,
2 papriky, 4 rajčata,1 lžíce grilovacího koření,1 lžička drceného kmínu, sůl, 100 g strouhaného tvrdého sýra
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a vhodíme do pekáčku na rozehřátý tuk. Za stálého míchání maso osmahneme, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, nadrobno nasekanou cibuli, plátky česneku a vše osmahneme. Podlijeme asi 2dl vody a pečeme v troubě asi hodinu. Pak přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cuketu, proužky papriky, pokrájená rajčata, vše posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem a opět asi čtvrt hodiny pečeme. Podle potřeby podlijeme vodou. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem a necháme roztavit. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat