13. března 2010

Jablečný nákyp

1 bal.piškotů,1 kg jablek,250 g cukrové krupice,2 lžičky maizeny,3 vejce,3 vaječné bílky,100 g cukr moučka,špetka soli,
máslo na vymazání zapekací mísy,skořice na posypání
Oloupaná jablka nakrájíme na kousky,zasypeme polovinou cukru ,zalijeme vodou a podusíme do měkka.Potom prolisujeme a osladíme zbytkem cukru.V troše vody rozmícháme maizenu a vlijeme do jablečné hmoty,kterou opět uvedeme do varu.Poté vše promícháme s celými vejci.Na dno máslem vymazané zap.mísy rozložíme piškoty,na ně rozetřeme jablečnou směs,jemně osolíme,vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme,až směs ztuhne.Potom ji překryjeme sněhem z bílků,který jsme vyšlehali s mouč.cukrem,jemně poprášíme skořicí a znovu vložíme do trouby zapékat dokud bílky neztuhnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat