13. března 2010

Francouzské palačinky

2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky,2 lžíce oleje,2 čtvrtlitové hrnky mléka,2 vejce,2 lžíce cukru,trochu oleje na pomazání pánve
Smichejte mouku,cukr,vejce a mléko a vše ušlehejte do hladka.Těsto by mělo mít hustou a krémovitou konzistenci.Potom přidejte olej a směs dobře promíchejte. Nyní vezměte pánev o průměru cca 20 cm, pomažte ji trochou oleje a zahřejte na mírném plameni. Na pánev vlijte asi 1/8 šálku těsta tak,aby se rovnoměrně rozteklo po celé ploše pánve.Pečte asi minutu,aby vrstva ztuhla a okraje zhnědly.Potom palačinku obratte na druhou stranu a pečte asi 30 sekund. Před pečením další palačinky vždy zkontrolujte, zda je na pánvi dost oleje,aby se těsto nelepilo.Podávejte s ovocem nebo džemem.

Žádné komentáře:

Okomentovat