13. března 2010

Vafle

1/4 l mléka,2 vejce,špetka soli,100 g polohrubé mouky,tuk na smažení,moučníkový vanilkový cukr
V mléce rozšleháme vejce se solí, postupně přidáváme prosátou mouku a rozmícháme na zahoustlé těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. V uzším hrnečku rozehřejeme tuk, do horkého vložíme vaflovou formičku, nahřejeme ji, z tuku ji vyjmeme, tuk odstříkneme, vložíme ji do těsta jen ke kraji formičky a ponoříme do horkého tuku a osmažíme. Pracujeme velmi rychle, aby se vafle správně a úhledně osmažily. Osmaženou vafli vidličkou sesuneme na papírový ubrousek, aby se přebytečný tuk odsál, a celý postup opakujeme do spotřebování těsta. Ještě teplé vafle pocukrujeme a podáváme. Můžeme je připravit i na slano, tak že je po osmažení posypeme jemnou solí a mletým kmínem.

Žádné komentáře:

Okomentovat