13. března 2010

Bramborový nákyp s mletým masem

500 g brambor,1 velký lilek,6 lžic olivového oleje,400 g mletého masa,2 cibule,1 stroužek česneku, rozmarýn,tymián,paprika,sůl,pepř,2 rajčata,1/4 l mléka,4 lžíce světlé jíšky,150 g zakysané smetany,
1 vejce,muškát
Brambory uvaříme. Lilek nakrájíme na podélné plátky a opečeme v olivovém oleji. Vyjmeme na talíř. Opečeme mleté maso s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem. Ochutíme kořením. Rajčata nakrájíme na plátky. Uvařené brambory také nakrájíme na plátky. Do zapékací formy klademe vrstvy lilku, rajčat, brambor a mletého masa. Svaříme mléko a spojíme ho s jíškou. Necháme mírně vychladnout. Vmícháme zakysanou smetanu, vejce, muškát a sůl. Nalijeme do formy. Nákyp s lilkem pečeme v troubě asi 45min na 200 st.C

Žádné komentáře:

Okomentovat