11. března 2010

Grilovaná mísa z tmavého chleba

2 cibule,1 stružky česneku,100 g mletého masa,sůl,pepř,1 lžíce sekané bazalky,8 vepřových řízků,2 plátky z kuřecích prsíček,8 bobkových listů,1 mrkev,1 zelená a 1 žlutá paprika,2 lžíce másla,4 plátky anglické slaniny,3 krajíčky tmavého chleba,pár oliv
Cibuli oloupeme, jednu nasekáme, druhou nakrájíme na větší kusy. Česnek oloupeme, nakrájíme a smícháme s nasekanou cibulí, mletým masem, pepřem a solí a vše pečeme na oleji. Nakonec přimícháme 1 lžičku bazalky. Řízky omyjeme a osušíme. Do čtyř řízků uděláme kapsu, naplníme ji připravenou směsí a maso okořeníme.Kuřecí nakrájíme na kostičky. Napíchneme je na špíz střídavě s bobkovým listem a kousky cibule.Zbylé  řízky okořeníme a posypeme 1 lžící bazalky. Mrkev a zelenou papriku omyjeme, očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme v 1 lžíci másla, osolíme a dáme je na naplněné řízky. Ty zavineme do plátku slaniny a upevníme špejlí.Zbylou papriku nakrájíme na 4 minuty podusíme v1 lžíci másla.Rolády grilujeme zhruba 20 minut, špízy z každé strany 2 minuty, řízky z každé strany 4 minuty. Chleba nakrájíme na trojhránky, opečeme je, namažeme paprikovou směsí a ozdobíme na kolečka nakrájenými olivami. Vše upravíme na mísu.

Žádné komentáře:

Okomentovat