11. března 2010

Vepřové stehno na smetane

750 g vepřové kýty nebo plece,100 g šunky,125 g sladkokyselých okurek,sůl,40 g rostlinného tuku,
80 g cibule,200 g kořenové zeleniny,celý pepř,nové koření,bobkový list,tymián,2 cl octa,šťáva z půlky citronu,lžička hořčice,5 dl vývaru nebo vody,2 dl mléka,200 g smetany,50 g hladké mouky,30 g slaniny
Vepřovou kýtu prošpikujeme kousky šunky a okurky (část necháme do omáčky) a osolíme. Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme koření, zakápneme octem a citronovou šťávou, přidáme hořčici, podlijeme vývarem, vložíme maso a za občasného podlévání dusíme do měkka. Maso vyjmeme, omáčku zalijeme rozšlehaným mlékem se smetanou a moukou, osladíme, přisolíme a dobře povaříme. Omáčku prolisujeme přes cedník, vložíme na kostičky roztavenou slaninu a na nudličky nakrájenou zbylou šunku a okurky. Krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat