2. března 2010

Africké vepřové maso

2 mrkve, cibule, 425  ml kompotovaných broskví, 2 banány, 2 lžíce citrónové šťávy, 0.6  kg vepřových řízků, 3 lžíce oleje, sůl, 3 lžíce kari, 500 ml Maggi bujónu, 200 g mraženého hrášku, lžíce solamylu, chilli, koriandr na zdobení
Mrkev nakrájíme na šikmé plátky. Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky. Broskve scedíme, necháme okapat (šťávu uchováme) a nakrájíme na kostičky. Oloupané banány rovněž nakrájíme a zakapeme citrónovou šťávou.Rízky lehce naklepeme, nakrájíme asi na 1cm široké proužky a opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Osolíme, okořeníme kari a maso vyjmeme. Na oleji po opékání masa krátce osmahneme banány a broskve a opět vyjmeme. Nakonec v pánvi podusíme cibuli a mrkev, posypeme kari, zalijeme vývarem a asi 5 minut povaříme. Maso a ovoce vložíme zpět do pánve, přilijeme 100ml šťávy z kompotu a necháme přejít varem. Ve smetaně rozmícháme škrobovou moučku, přilijeme k masu a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, curry a chilli a zdobíme jemně posekanou natí koriandru.

Žádné komentáře:

Okomentovat