2. března 2010

Vepřové stehno

600 g vepřové kýty (plátky),200 g klobásy,80 g slaniny na proužky,200 g kysaného zelí,100 ml smetany,80 g cibule, 60 g tuku(olej),100 ml vývaru,vejce vařené,sůl,pepř, kari koření,sladká paprika,hladká mouka,pažitka
Maso rozklepeme na velké kusy,na střed položíme kolečka klobásy,zelí,slaninu a kolečka vařeného vejce.Měšec svážeme nití,osolíme,opepříme a zprudka no tuku orestujeme.Vyndáme a na tuku orestujeme do zlatova cibuli.Přidáme papriku,kari a zalijeme vývarem,přidáme měšce a dusíme do měkka.Měšce vyndáme,zahustíme smetanou s moukou. Příloha:šťouchané brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat