2. března 2010

Ča-Li-Ti

větší cibule,2 stroužky česneku,1 dcl červ. vína,0,5 dl sójové omáčky,1,5 lžičky škrobové moučky,2-3 lžičky cukru,sůl, vajíčko,
hladká mouka,vepřové nebo kuřecí maso, rýže
Půlku větší cibule a 2 stroužky česneku nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji doměkka. Mezitím si připravíme zálivku: smícháme víno se sójovou omáčkou, přidáme škrobovou moučku a 2-3 lžičky cukru. Přidáme k základu, je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji studenou vodou na "omáčkovou" konzistenci. Omáčku necháme na teple. Připravíme si těstíčko z vajíčka, hladké mouky, a trochu škrobové moučky a soli(hustší než na palačinky). Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na kostky, máčíme v těstíčku a zprudka smažíme v rozpáleném oleji. Urovnáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Na 1 porci vezmeme 1 hrst rýže, pro větší jedlíky 2 hrsti.

Žádné komentáře:

Okomentovat