2. března 2010

Čínská vepřová lahůdka

500 g vepřového masa - nejlépe z plecka, 4 lžíce sojové omáčky,1-2 lžíce dezertního vína,2 lžičky solamylu,2 cibule,2 lžíce oleje,2 lžičky čínské směsi (Maggi koření na Čínu),1-2 pórky,malá miska nakrájeného čínského zelí,1/4 malého celeru,1/4 malé kedlubny - vše pokrájené na nudličky,sůl,glutasol dle chuti,1 červená paprika sterilovaná 
Maso nakrájíme na drobné proužky, smícháme se sojovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 2 hodiny do chladničky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme. Když maso zlátne, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, na tenké proužky nakrájené zelí, celer a kedlubny. Opečeme ještě asi 5 minut - podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody. Dochutíme podle potřeby glutasolem, solí nebo sojovou omáčkou. Ozdobíme proužky červené papriky.

Žádné komentáře:

Okomentovat