11. června 2013

Zabijačková polévka z vepřového kolena

vepřové koleno, kroupy, konzerva husí a kachní krve nebo krevní pochoutka, sůl, pepř, nové koření, majoránka, cibule, česnek , 2 kostičky masoxu

Do jednoho hrnce dáme vařit vepřové koleno a jednu celou cibuli do druhého kroupy. Když uvaříme více krup než potřebujeme nevadí dáme zmrazit (špatně se odhaduje množství kroupy hodně nabydou). Vařené koleno vyjmeme z vývaru a necháme trochu vychladnout. Krev s konzervy vložíme do mixéru a zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Rozmixovanou krev nalijeme do hrnce s vývarem,přidáme masox, pepř, nové koření a uvařené pod vodou propláchlé kroupy. Koleno obereme a nakrájíme na malé kousky nebo rozkolíbáme řeznickou kolíbkou a vložíme do polévky. necháme povařit a nakonec dochutíme solí,rozetřeným česnekem a podle chuti ještě kořením. Polévku odstavíme a přidáme majoránku (nevaříme stratila by vůni).
zabijackova polevka

Žádné komentáře:

Okomentovat