11. června 2013

Šumavský guláš

50 dkg hovězího masa, 3 cibule, kousek slaniny, 3 stroužky česneku, sklenice sterilovaných hub, lžíce sladké papriky, špetka chilli,  lžička majoránky, lžička gulášového koření, kostka bujónu, sůl a pepř, trochu hladké mouky

V hrnci rozehřejeme na kostky nakrájenou slaninu, na které zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Zaprášíme sladkou paprikou a chilli kořením, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, až maso vypustí šťávu. Přidáme bujón, prolisovaný česnek, majoránku, gulášové koření, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Asi uprostřed vaření přidáme do hrnce sterilované houby. Guláš nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, povaříme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat