10. června 2013

Mrkvová polévka s těstovinami

30 g másla, malá cibule, 4 větší mrkve, lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru, mletý pepř, sůl, muškátový květ, lžíce másla na zjemnění, 100 g těstovin, petrželka

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osmahneme, zasypeme moukou, kterou za stálého míchání taktéž osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, promícháme a přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15−20 minut. Na závěr dochutíme kořením, odstavíme a zjemníme máslem. Při podávání vkládáme do talíře uvařené těstoviny, zalijeme polévkou a sypeme najemno nasekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat