10. června 2013

Rychlá jitrnicová polévka

100 g krup, sůl, 1,5 l vývaru z vepřového masa, 2 vetší brambory, 2 jitrnice, 4 stroužky česneku, lžíce majoránky, lžíce nasekané zelené petrželky

Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka. Potom je slijte, propláchněte v tekoucí vodě. Do vývaru z vepřového masa vložte oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Přidejte náplň vymačkanou z jitrnic nebo jitrnicový prejt a prolisované česnekové stroužky. Okořeňte lžící majoránky. Vše důkladně rozmíchejte vařečkou a asi 10 minut povařte. Nakonec přidejte uvařené kroupy, nasekanou petrželku a polévku ještě chvíli prohřejte. Podle chuti osolte. 

Žádné komentáře:

Okomentovat