11. června 2013

Krémová špenátová polévka se slaninou

200 g špenátu, 500 ml smetany, sůl, pepř, vegeta, 4 stroužky česneku, 60 g anglické slaniny, lžíce oleje

Čerstvé špenátové listy operte pod studenou vodou a nechte okapat. Potom špenát nakrájejte na menší kousky. Vložte ho do hrnce, zalijte zhruba 150ml vody a krátce poduste doměkka. Do hrnce přilijte smetanu a za stálého míchání polévku přiveďte k varu. Dosolte a dopepřete a přidejte vegetu dle chuti. Česnek oloupejte a prolisujte a přidejte do polévky. Ještě krátce povařte a sundejte z plotny. Slaninu nakrájejte na úzké proužky a opečte ji na rozehřátém oleji dokřupava. Nandanou polévku ozdobte slaninkou, popřípadě bylinkami, které máte rádi.

Žádné komentáře:

Okomentovat