10. června 2013

Kuřecí polévka s fazolkami

4 spodní kuřecí stehna, menší cibule, velká mrkev, 100 g zelených fazolek, velký stroužek česneku, 4 lžíce těstovinové rýže, 1,5 litr vody, pepř, kari koření, snítka čerstvého yzopu, sůl

Do tlakového hrnce nalejeme vodu. Do ní vložíme stehna, omytou neloupanou a rozpůlenou cibuli, celou mrkev, omyté celé fazolky. Přidáme špetku kari koření, trochu pepře, stroužek česneku a snítku yzopu. Hrnec uzavřeme a po dosažení příslušného tlaku vaříme 20 minut. Počkáme, až poklice povolí, vyjmeme stehna, mrkev i fazolky. Do vývaru zavaříme těstovinovou rýži. Maso z kostí obereme a vložíme zpět do polévky, stejně tak pokrájenou mrkev a fazolky. Polévku podle chuti osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat