10. června 2013

Kopřivová krémová polévka

jablečný ocet, menší cibule, horký zeleninový vývar, 4 hrsti čerstvých kopřiv, trošku: oleje, sůl

Ve studené vodě propereme kopřivy. Horkou vodou je spaříme, aby nás nepálili do rukou při krájení a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na kostičky a krátce ji orestujeme na oleji spolu se solí. Pokrájíme kopřivy na kousky a když je cibulka nahnědlá, přidáme kopřivy a ještě chvilku restujeme spolu s cibukou. Poté zalijeme horkým zeleninovým vývarem a cca 15 minut vaříme. Stáhneme polévku z plotny a rozmixujeme do krémové podoby. Na závěr dochutíme octem a solí. Máme-li rádi smetanové krémové polévky přidáme ještě na talíři trošičku smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat