10. června 2013

Fazolková maďarská polévka

500 g luskové fazolky, 500 g brambory, 250 g cibule, 3 lžíce hladká mouka, kelímek šlehačka, 1500 ml voda, 2 lžíce mletá paprika, 50 ml olej, přiměřeně sůl, zakysaná smetana nebo bílý jogurt

Fazolové lusky nakrájíme na 2-3 cm kousky. Dáme vařit do osolené vody. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a přidáme k vařícím se fazolkám.Oloupeme a nakrájíme cibuli a dáme ji smažit na olej, stačí do sklovata nebo jen do mírně zlatava. V troše vody rozmícháme hladkou mouku, a když jsou fazolky i brambory měkké, vlejeme k nim a ještě asi 5 minut povaříme.K osmažené cibulce přidáme mletou papriku. Kdo má rád jídlo ostřejší, přidá i papriku pálivou-podle chuti. Cibulku s paprikou přidáme do polévky a už jen necháme přejít varem.Vlejeme šlehačku a už bez vaření promícháme.Na talíři zdobíme zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Žádné komentáře:

Okomentovat