11. června 2013

Moskevský guláš

50 dkg hovězího masa na guláš (nejlépe kližky), 2 cibule, olej, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantnějšího kečupu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 0,5 lžičky gulášového koření, kostka masoxu nebo lžička polévkového koření, sůl a pepř

Na rozehřátém oleji v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání, až maso vypustí šťávu. Přisypeme mouku, necháme ji opražit. Přilijeme trochu vody, vmícháme kečup, masox nebo polévkové koření a vaříme, až je maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou. Na talíři zdobíme na kolečka nakrájenou cibulí nebo lžicí zakysané smetany.

Žádné komentáře:

Okomentovat