11. června 2013

Staročeský guláš

50 dkg hovězího masa na guláš (nejlépe kližky), 2 cibule,1 dcl světlého piva (ne plzeňské), lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, krajíc chleba, 2 lžičky mleté sladké papriky, 0,5 lžičky gulášového koření, špetka mletého pepře, trochu drceného kmínu, sůl, lžička majoránky, olej

Na oleji v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku a přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání opékáme, až maso vypustí šťávu. Zalijeme částí piva a trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, majoránku a gulášové koření a dusíme do změknutí masa. V trošce vody namočíme chléb, přidáme k masu, zalijeme zbylým pivem a ještě chvíli povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat