11. června 2013

Majoránkový guláš

50 dkg hovězího masa na guláš, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, olej, 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 0,5 lžičky kari koření, špetka kmínu a pepře, sůl, masox nebo polévkové koření, špetka majoránky

V tlakovém hrnci na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme ze všech stran, přisypeme mletou papriku a mouku, osmahneme, přidáme kečup a přilijeme přiměřené množství vody a masox nebo polévkové koření. Na trošce oleje zpěníme kari koření a přidáme ke guláši spolu s prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem. Osolíme a dusíme, až je maso měkké (asi 40 minut). Ke konci přidáme majoránku.

Žádné komentáře:

Okomentovat